Fülei vendégház, Falusi turizmus Füle, fülei falusi turizmus, falusi turizmus Fülén

Olcsó falusi szállás Füle, fülei falusi szállás, falusi szállás Fülén, Balaton 8 km

Falusi vendéglátás Füle, fülei Falusi vendéglátás, Falusi vendéglátás Fülén, Füle és környéke

Füle szállás. A fülei vendégház várja azokat a családokat, akik a rohanó és stresszes hétköznapokat a vidéki csendben és nyugalomban kívánják kipihenni. A Balaton közelsége (8 km) számtalan kirándulási lehetőséget kínál a fürdésen túl is.

Füle és környéke


Két-három km-es túrával csodálatos erdő-mező várja a kirándulókat. A „Delelő erdő” a több száz éves tölgyfával, az őzlábgombás tisztás, vadalma és vadkörtefák, a kökény és csipkebogyó bokrok, évszakonként más-más természeti szépségek fedezhetők fel.

A falunak van focipályája, fedett sportcsarnoka, ahol akár teniszezni is lehet. Kezdő és haladó lovas oktatásra is van lehetőség. A település szőlőhegye, a Kőhegy, a régi pincékkel kellemes bortúrára hívogatnak.

Aki kicsit sportosabb és nekivág 1-2 órás kerékpártúrának, nekik is vannak érdekes ajánlataink: A Nádasdy- család nádasdladányi Tudor-stílusú, gyönyörűen felújított kastélyához érdemes kirándulni. A kastélykertben arborétum található, különleges növényi ritkaságokkal.

A táci Gorsium római-kori ásatások (Kr.e. 49-46.)a Sárvíz-völgyben kínálnak páratlan élményt (1200 személyes szabadtéri színház, értékes mozaikok, szobrok, római kori edények és egyéb tárgyak, valamint kőtár látható).

A Balaton közelsége (8 km) számtalan kirándulási lehetőséget kínál a fürdésen túl is: Balatonakarattyai Magas-partról, mint „Panoráma pont”-ról naplemente nézés, Rákóczi- fa maradványának megtekintése.

Balatonkenesei lösz Partfő és az ebbe vájt egykori lakásként működő „tatárlikak”, valamint a Tátorján tanösvény és kilátó is érdekes programot kínál.

Fülei környékFülei panoráma - környékFülei református templom

Fülei református templomFüle környékeFüle környéke

Nádasdy kastély

Balatonkenese